Rawatan Hormon Membantu dalam MENGGANDAKAN Saiz Zakar Lelaki

Seorang lelaki di India baru-baru ini mendapat kesan sampingan tahunan ketika doktor mula merawatnya untuk masalah hipogonadisme. Beliau telah disuntik dengan hormon selama sembilan bulan, dan apabila rawatan itu sudah selesai, mereka mendapati bahawa zakarnya telah membesar sehingga dua kali ganda. Dengan hebatnya ia membesar daripada saiz 1.85 inci (lembik, huhu) sehingga 3.7 inci (… masih lembik).

Sekiranya anda tidak tahu (ini benar-benar mungkin, kerana kebanyakan orang, walaupun mempunyai masa terluang, tidak akan mempelajari tentang apa yang perlu diketahui tentang lelaki, zakar mereka, dan pelbagai keadaan perubatan yang boleh memberi kesan kepada mereka dan/atau kehidupan seks mereka pada masa-masa yang tertentu), hipogonadisme adalah satu keadaan di mana badan lelaki menghasilkan sedikit atau tiada hormon testosteron langsung.

Seperti yang anda boleh bayangkan, ini boleh menghasilkan pelbagai jenis masalah untuk lelaki yang menderita keadaan ini. Gejala seperti kilat panas, kelemahan otot, keletihan, dan kemurungan adalah perkara biasa di kalangan lelaki yang menderita hipogonadisme lelaki.

Satu lagi gejala gangguan tersebut? Kesannya pada saiz zakar. Hipogonadisme lelaki mempengaruhi perkembangan zakar itu sendiri. Kebanyakan pesakit dewasa mempunyai saiz zakar yang mana besarnya adalah seperti zakar budak lelaki yang baru pra-pubesen. Ia tidak menghairankan jika satu gejala ini, saiz zakar, khususnya (bersama-sama dengan kesan sampingan yang seiring dengannya iaitu dorongan seks yang rendah dan disfungsi erektil), adalah satu sebab yang paling sering menyebabkan kaum lelaki berlari untuk berjumpa dengan doktor mereka.

Tiada rasa malu dalam hal itu.

Saya seorang wanita dan saya telah mengelak daripada merawat masalah kemurungan saya tetapi berasa SANGAT TERSEKSA apabila saya perasan walaupun sedikit kekurangan dalam dorongan seks saya. Kami yang gemarkan hubungan seks sememangnya perlu mengutamakan perkara-perkara sebegini. Sekiranya seorang lelaki itu mempunyai zakar yang kecil dan merasakan bahawa seorang doktor boleh mencari jalan untuk menjadikan zakarnya lebih besar, jadi mengapa tidak?

Walaubagaimanapun, adalah sangat menarik bahawa laporan yang dikeluarkan mengenai rawatan ini terlalu menumpukan pada saiz zakarnya dan tidak benar-benar memfokuskan pada sama ada gejala lain yang dicari rawatan oleh beliau (bulu kemaluan yang sedikit, ereksi kurang, dll) telah berkurangan. Hipogonadisme boleh menjadi suatu keadaan yang serius dan saiz zakar biasanya adalah yang paling kurang dibimbangi oleh kebanyakan pesakit. Ini menunjukkan bahawa kaum lelaki diajar untuk mementingkan saiz zakar mereka berbanding segala yang lain — walaupun kesihatan mereka sendiri.

Apa faedahnya memiliki zakar yang besar jika ia tidak dapat berdiri tegak pada masa yang diperlukan ia melakukannya?

Saya fikir ia bagus bahawa kaum lelaki yang tidak berasa terjamin tentang saiz zakar mereka sekarang ini berpotensi mempunyai pilihan untuk menangani masalah tersebut di pejabat doktor — dan bukannya di rumah dengan beberapa alat yang dibeli di saluran beli-belah lewat malam. Kesimpulannya, ia agak teruk bahawa kita telah mengajar kaum lelaki bahawa mereka perlu memberi keutamaan terhadap saiz zakar mereka dahulu berbanding dengan kesihatan mental, fizikal, dan emosi mereka.

KEBENARAN Tentang Sama Ada Saiz Zakar Benar-Benar Penting Kepada Kaum Wanita

Ini mungkin mengejutkan anda.

The TRUTH About Whether Penis Size Actually Matters To Women

Setiap hari saya menasihatkan kaum lelaki dan wanita untuk mengambil berat tentang meningkatkan kehidupan seks mereka. Namun, kebenaran yang menyedihkan adalah bahawa kebanyakan daripada kita agak kurang berpendidikan dalam hal seksualiti meskipun terdapat banyak perhatian media mengenainya. Salah satu soalan yang sering ditanya oleh lelaki (dan wanita) adalah tentang saiz zakar.

Kebanyakan lelaki, pada ketika tertentu dalam kehidupan mereka, berasa bimbang sama ada mereka “cukup besar.” Kebanyakan wanita tertanya-tanya: Adakah saiz itu penting? Adakah yang besar lebih baik?

Kawan saya, Dr David Buss dan rakannya, Dr. Cindy Meston telah menulis sebuah buku yang bagus yang bertajuk Mengapa Wanita Melakukan Hubungan Seks. Di dalamnya, mereka membincangkan tentang saiz zakar dan kepuasan seksual. Keputusan mereka mungkin mengejutkan anda.

Pertama sekali, beberapa fakta tentang zakar:

Purata panjang zakar adalah daripada 5 hingga 6 inci apabila tegak.
Zakar mempunyai purata 3 hingga 4 inci panjang apabila lembik, atau tidak tegak.
Bertentangan dengan kepercayaan popular, panjang zakar tidak berkait rapat dengan ketinggian.
Semasa mengkaji lebih daripada tiga ratus zakar yang lembik, di mana yang terbesar adalah 5.5 inci panjang (kira-kira saiz sosej bratwurst) dan milik seorang lelaki berketinggian 5’7″. Zakar paling kecil yang belum tegak adalah 2.25 inci panjang (kira-kira saiz sosej sarapan pagi) dan kepunyaan seorang lelaki pendek yang mempunyai tinggi 5’1″.

Adakah saiz benar-benar penting kepada wanita?

Apabila orang ramai bercakap mengenai saiz zakar, mereka biasanya merujuk kepada panjang zakar. Tetapi menurut satu kajian, lebar zakar adalah lebih penting dalam menentukan jika pasangan berpotensi itu “mempunyai saiz yang sesuai.”

Pakar psikologi, Russel Eisenman dan rakan-rakan penyelidiknya di University of Texas di Edinburg telah menanyakan 50 orang gadis di universiti yang aktif secara seksualnya sama ada panjang zakar atau lebar zakar lebih penting untuk kepuasan seksual mereka. Yang mengejutkan, 45 orang daripada 50 gadis tersebut mengatakan bahawa lebar zakar adalah lebih penting. Hanya lima mengatakan bahawa panjang zakar adalah lebih baik manakala tiada yang mengatakan bahawa mereka tidak tahu membezakannya.

Kenapa lebar itu lebih baik? Zakar yang lebih luas dapat memberikan rangsangan klitoral yang lebih nikmat semasa hubungan seks serta lebih banyak rangsangan pada bahagian luar, iaitu bahagian yang paling sensitif pada faraj.

TRY TITAN GEL!

Sekiranya seorang wanita suka serviksnya dirangsang semasa hubungan seks, maka saiz boleh jadi penting. Bagi kebanyakan wanita, ia akan mengambil 5 atau 6 inci panjang untuk mencapai serviks apabila seorang wanita itu berasa terangsang secara seksual.

Penyelidik seks terkenal, Masters and Johnson telah membuat kesimpulan bahawa saiz zakar lelaki tidak boleh memberi kesan fisiologi yang sebenar terhadap kepuasan seksual wanita.

Mereka membuat kesimpulan ini berdasarkan kajian fisiologi mereka yang menunjukkan bahawa faraj akan menyesuaikan diri agar sesuai dengan saiz zakar. Oleh kerana penyesuaian faraj ini, mereka merujuk kepada faraj sebagai ruang yang berpotensi dan bukannya ruang sebenar. Oleh itu, walaupun ramai lelaki yang berasa bimbang, Masters and Johnson membuat kesimpulan bahawa sebarang saiz zakar akan padan dan memberikan rangsangan seksual yang secukupnya kepada wanita.

Masters, Johnson, dan Kolodny tidak mengecualikan terus bahawa saiz zakar itu relevan, tetapi mereka mencadangkan bahawa ia mungkin tidak berapa penting untuk kepuasan seksual wanita. Walau bagaimanapun, data semasa adalah laporan kendiri daripada wanita yang ditinjau mengenai panjang zakar berbanding lebar zakar dan kepuasan seksual mereka, oleh itu mereka tidak dapat memberikan jawapan muktamad.

Titan Gel: SAIZ ADALAH PENTING!

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment