Hilang Berat Badan Dalam Satu Minggu ?? Adakah ia benar?

Orang selalu bertanya: “Berapa banya berat badan yang anda boleh hilang dalam seminggu?” Baiklah … untuk menjawab soalan anda, saya mempunyai berita baik, berita yang mengagumkan, dan berita buruk.

Kita mulakan dengan berita baik: ANDA BOLEH HILANG BERAT BADAN DENGAN BANYAK DALAM SATU MINGGU

Betul, anda tidak perlu terikat kepada kebijaksanaan konvensional dengan hanya kehilangan 1 atau 2 kg seminggu. Diet berat badan yang melampau pasti akan berkesan juga, tetapi hanya untuk jangka masa yang singkat.

Malah, anda boleh kehilangan sebanyak 15kg dalam satu minggu jika anda melakukannya dengan betul.

Sekarang ke berita yang mengagumkan: SEMUA BERAT BADAN YANG ANDA AKAN HILANG ADALAH BERAT BADAN AIR DAN LEMAK, DAN BUKAN OTOT

Ya, anda membaca dengan betul, jika anda mengikuti kaedah bagaimana pada akhir pos ini, semua berat badan yang anda akan hilang dalam minggu tersebut akan daripada lemak badan tulen. Kenyataan konvensional yang menurunkan berat badan lebih daripada 2kg setiap minggu adalah daripada otot, organ, dan disebabkan oleh kehilangan rambut adalah penipuan semata-matanya.

Bagaimana saya tahu ini? Kerana beberapa saintis hebat daripada American College Of Nutrition pada tahun 1999, telah membuat sebuah kajian yang menguji 2 kumpulan orang selama 12 minggu.

Satu kumpulan hanya melakukan kardio tradisional, manakala kumpulan lain hanya melakukan latihan berat badan. Kedua-dua kumpulan makan 800 kalori setiap hari. Pada akhir kajian, kedua-dua kumpulan kehilangan berat badan yang besar, tetapi yang hanya melakukan kardio kehilangan sejumlah besar jisim otot tanpa lemak, dan yang hanya melakukan latihan berat badan tidak kehilangan jisim otot sama sekali.

Dan itulah hakikatnya. Beberapa fakta sains yang benar yang membuktikan bahawa anda tidak akan kehilangan otot semasa diet yang melampau selagi anda mengangkat berat.

Nota: Dan jika anda tidak mempunyai keahlian gim atau jika anda tidak mempunyai akses kepada apa-apa senaman angkat berat, maka mencuba kopi hijau adalah pilihan terbaik anda.

Dan akhirnya, berita buruk: ANDA HARUS MAKAN KALORI YANG SANGAT SANGAT RENDAH

Jadi ya…. anda perlu makan jumlah kalori yang sangat rendah untuk kehilangan berat badan yang banyak dalam seminggu. Ini bermaka ia lebih kurang 800 kalori sahaja sehari. Jumlah yang akan membuat mana-mana ahli pemakanan menggantung diri mereka sendiri.

Dan sekarang, ke pelan yang disebutkan, tetapi terlebih dahulu, gambar stik:

steak grill

Pelan 2 langkah untuk hilangkan berat badan maksimum dalam seminggu

Sila ambil perhatian bahawa pelan berikut boleh digunakan oleh lelaki ataupun wanita.

Dan jangan lakukan pelan ini jika anda berusia di bawah 18 tahun, anda terlalu muda untuk makan kalori yang serendah itu.

Saya menjamin bahawa jika anda mengikuti pelan di bawah, anda akan kehilangan 10-15kg (air dan lemak) dalam satu minggu:

1) Hanya untuk satu minggu sahaja, makan 800 kalori sehari.

2) Bersenam untuk 2-3 kali seminggu dengan angkat berat. Pastikan angkat berat adalah sangat berat dan pastikan anda berjaya melatih semua bahagian badan.

Itu sahaja.

Beberapa nota / petua tentang 2 langkah di atas:

  • 800 kalori sangat sedikit makanan, untuk mana-mana lelaki, wanita, atau bayi walrus bayi. Oleh sebab itu, ia dicadangkan untuk anda untuk makan 1 hidangan sehari bagaikan Brad Pilon’s Eat Stop Eat. Sekiranya anda makan satu makanan 800 kalori setiap hari, anda sekurang-kurangnya akan berasa agak penuh, tetapi jika anda membahagikannya menjadi 3 hidangan atau lebih teruk lagi, 6 hidangan sekali sehari, maka anda tidak akan berasa begitu baik sepanjang minggu tersebut. Ya, ini bermakna anda akan berpuasa 24 jam setiap hari selama seminggu. Ingat, anda akan membakar lemak, bukan otot.
  • Apabila boleh, makan makanan yang punyai protein yang lebih tinggi daripada biasa dan makan makanan dengan kandungan air yang tinggi seperti buah-buahan dan sup. Selain itu, minum banyak kopi dan teh hijau, kerana kedua-duanya mempunyai cenderung untuk menahan rasa kelaparan dengan baik.
  • Lakukan latihan kompaun berat semasa berada di gym, kalau boleh, itu sahaja. Ini bermakna tiada senaman curling atau crunching, dan jika anda juga ingin menginjak kaki ke atas treadmill, radar kebodohan saya akan berbunyi dan saya mungkin perlu membunuh anda.
  • Di atas segalanya, pastikan diri anda terganggu daripada masuk balik dapur. Sekiranya anda terus melayan dapur dan berfikir tentang makanan, anda akan gagal. Oleh itu, jaga diri anda sibuk. Baca buku, mainkan beberapa permainan video, tidur siang, bekerja pada tan anda, atau mencukur pubes anda. Saya tidak peduli. Hanya melakukan sesuatu yang tidak melibatkan makanan.
  • Saya juga harus menambah bahawa pengambilan protein anda perlu menjadi TINGGI. Sangat-sangat tinggi. Sebenarnya, kebanyakan kalori anda patut berasal daripada protein, buah-buahan, dan sayur-sayuran jika anda mahu diet ini berkesan. Protein akan membantu memastikan anda rasa penuh tetapi yang lebih penting juga membantu mengekalkan jisim otot.

Ingat, ini hanya untuk satu minggu

Saya hanya ingin mengingatkan anda semua, bahawa pelan penurunan berat badan seperti ini adalah hanya pelan sementara. Keputusan tidak perlu bersifat sementara, tetapi pelan tersebut harus. Sila jangan cuba untuk lakukan pelan penurunan berat badan ini selama lebih dari seminggu. Jika anda melakukannya lebih daripada satu minggu, kepala anda akan menjadi kucar-kacir dan anda kemungkinan besar akan dapat kembali kepada berat asal anda. Selepas satu minggu, anda patut beralih kepada pelan penurunan berat badan yang lebih sederhana untuk jangka panjang.

Saya harap kalian sekarang tahu jawapan kepada “Berapa banyakkah berat badan yang boleh anda hilang dalam seminggu?”

Bawa ke tahap seterusnya dengan Diet Green Coffee

Ramai orang telah bertanya kepada saya, “Bolehkah saya melakukan ini lebih daripada 7 hari?”

Dan jawapannya adalah tidak.

Cara saya meletakkan diet di atas pada 800 kalori, anda tidak boleh melakukannya selama lebih dari 7 hari.

Tetapi ada pendekatan yang lebih strategik yang boleh anda ambil di mana anda boleh pergi dan kehilangan jumlah lemak yang tidak masuk akal dalam 25 hari atau kurang.

Program ini dikenali sebagai Diet Green Coffee yang dicipta oleh pakar kehilangan lemak Dan Long dan Shaun Hadsall. Ia pada asasnya adalah versi yang jauh lebih keras daripada pelan yang saya letakkan di atas yang akan membolehkan anda kehilangan jumlah lemak SANGAT BANYAK dan menjadi sekurus yang mungkin dalam hanya 25 hari. Bukan itu sahaja, program itu menggabungkan hari cheat jadi anda masih dapat makan makanan kegemaran anda.

Soalan? Sukakan stik? Izinkan saya tahu di bawah.

Green coffee beans untuk menurunkan berat badan adakah ia membantu atau tidak?

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment