Bagaimana untuk Meningkatkan Saiz Payudara Secara Semula Jadi- Mitos Dan Fakta

Sekiranya anda telah membaca apa-apa maklumat tentang bagaimana untuk meningkatkan saiz payudara secara semula jadi, anda sudah tahu bahawa kebanyakannya adalah perkara yang sama.

Anda diberitahu untuk melakukan senaman pembesaran payudara, makan makanan tertentu, mengambil pil pembesaran payudara ataupun gunakan krim pembesaran payudara. Anda mungkin diberitahu untuk melakukan gabungan semua perkara ini untuk melihat sesuatu keputusan. Tetapi adakah kaedah ini benar-benar berfungsi?

Ada yang benar-benar berfungsi dan ada yang tidak. Sesetengah daripada kaedah-kaedah ini tidak berfungsi seperti yang anda fikirkan. Oleh itu, sebelum kita membongkarkan mitos-mitos tentang bagaimana untuk meningkatkan saiz payudara secara semula jadi, mari kita lihat bagaimana payudara tumbuh dan membesar. Kami akan memerlukan maklumat ini sebagai asas untuk mempelajari jawapan sebenar tentang cara meningkatkan saiz payudara secara semula jadi.

Kenapa Payudara Anda Sangat Kecil?

Saiz payudara anda ditentukan oleh beberapa faktor. Faktor-faktor ini termasuk genetik, hormon dan sejarah perubatan masa lalu anda. Jika anda mempunyai payudara kecil disebabkan genetik, ia akan menjadi sukar untuk meningkatkan saiz payudara anda. Jika anda mempunyai saiz payudara kecil kerana hormon, ia akan menjadi sedikit lebih mudah untuk meningkatkan saiz payudara anda. Sejarah perubatan masa lalu anda boleh menjadikan ia mustahil untuk meningkatkan saiz payudara anda. Ia bergantung kepada sejarah perubatan anda dan apa yang dikatakan oleh doktor anda.

Payudara

Bagaimana untuk mendapatkan payudara yang lebih besar?

Genetik adalah sebab utama wanita mempunyai payudara kecil. Anda mewarisi saiz payudara anda daripada seseorang dalam keluarga anda. Anda mungkin mempunyai ahli keluarga terdekat yang mempunyai payudara lebih besar daripada anda, tetapi payudara anda lebih kecil. Dalam kes saya, saya mewarisi saiz payudara ibu saya (cawan B) manakala kakak saya mendapat saiz payudara besarnya (cawan DD).

Ketidakseimbangan hormon boleh menyebabkan saiz payudara yang lebih kecil juga. Hormon yang menumbuhkan payudara adalah estrogen dan progesteron. Jika anda kekurangan salah satu daripada dua hormon ini, anda akan mempunyai saiz payudara yang lebih kecil.

Ini juga benar jika anda mempunyai metabolisme yang sangat tinggi. Jika badan anda sentiasa membakar lemak, anda lebih cenderung untuk mempunyai payudara yang kecil. Ini kerana keseluruhan payudara terdiri daripada lemak. Jika anda secara semula jadi kurus atau kecil kerana metabolisme yang hiperaktif, payudara anda akan mengalami kesukaran untuk menumbuh dan membesar.

Bagaimana untuk Mendapatkan Payudara yang Lebih Besar Secara Semula Jadi?

Perjalanan untuk pembesaran payudara secara semula jadi pastinya bukan mudah. Di sini kita akan kongsi beberapa cara untuk membuat buah dada anda lebih besar:

Meningkatkan Saiz Payudara Secara Semula Jadi dengan Senamann

Anda boleh menggunakan senaman payudara untuk membesarkan saiz otot di bawah payudara anda. Ini boleh membuat payudara anda kelihatan lebih besar. Ia sebenarnya tidak membesarkan saiz payudara atau saiz cawan anda. Sebaliknya, ia memberikan ilusi bahawa payudara anda lebih besar daripada yang sebenarnya.

Saiz Payudara

Ini adalah salah satu mitos mengenai cara meningkatkan saiz payudara secara semula jadi. Saya bukannya memberitahu anda bahawa ia tidak berfungsi, tetapi ia tidak akan berfungsi seperti yang anda mahukan. Kaedah ini mengambil sedikit masa untuk mengeluarkan hasil dan ia tidak mempunyai keputusan yang setanding dengan beberapa kaedah semula jadi lain seperti herba. Terdapat cara yang lebih cepat untuk meningkatkan saiz cawan sebenar payudara anda.

Sekiranya anda ingin mencubanya, saya cadangkan anda untuk bersenam dengan pushups, fly dumbbell dan dips dada. Ini adalah tiga jenis senaman yang paling mudah untuk anda lakukan. Ia hanya akan mengambil masa beberapa minit daripada hari anda. Jika anda berminat untuk menerusi laluan ini, anda boleh membaca lebih lanjut mengenai 6 Senaman Pembesaran Payudara Mudah yang Boleh Dilakukan di Rumah.

Herba dan Makanan yang Meningkatkan Saiz Payudara

Ia adalah fakta bahawa makanan tertentu meningkatkan saiz payudara anda. Terdapat senarai herba yang boleh anda beli yang secara semula jadi akan meningkatkan saiz payudara anda apabila anda mengambilnya.

  • Fenugreek meniru hormon yang digunakan untuk penyusuan susu ibu. Ibu menyusu sering mempunyai payudara bersaiz besar, jadi herba ini akan meningkatkan saiz payudara anda.
  • Benih Fennel merangsang pengeluaran estrogen dalam badan anda
  • Blessed Thistle berfungsi seperti fenugreek, membuatkan tubuh anda berfikir ia sepatutnya menghasilkan susu.
  • Saw Palmetto menghalang pengeluaran testosteron, memastikan estrogen mengalir secara bebas melalui badan anda.

Saya mencadangkan versi baru herba-herba ini. Sekiranya anda menggunakan versi serbuk, anda tidak akan mendapat hasil yang anda mahukan. Pil tambahan pun tidak akan berfungsi dengan baik. Cara terbaik ialah untuk makan ia, membuat teh daripadanya ataupun menggunakan ia untuk membuat krim pembesaran payudara.

Mendapatkan Payudara Besar

Bagaimana untuk Mendapatkan Payudara Besar dengan Cepat dan Berkesan dengan Krim?

Percaya atau tidak, Krim Pembesaran Payudara sebenarnya adalah cara yang paling cepat dan paling berkesan. Ini hanya kerana ia digunakan secara terusan kepada kawasan payudara anda. Walau bagaimanapun, bukan semua krim pembesaran payudara dibuat sama. Sesetengah produk mungkin mengandungi bahan-bahan kimia yang berbahaya dan boleh menyerapkan toksik ke dalam badan anda.

Untuk keselamatan, anda boleh menggunakan krim pembesaran payudara Bustelle. Ia mengandungi herba-herba dan bahan-bahan semulajadi yang lain.

Sekarang anda sudah ketahui mitos-mitos dan fakta-fakta yang terkenal mengenai cara meningkatkan saiz payudara secara semula jadi. Anda boleh meningkatkan saiz payudara anda tanpa pembedahan atau mengosongkan bank anda. Ia hanya memerlukan banyak kesabaran dan ketekunan. Sebaik sahaja anda melihat hasilnya, anda akan menyedari ia semuanya berbaloi.

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment