Bagaimana untuk membuatkan zakar menjadi lebih besar dan tebal

Ramai kaum lelaki yang risau mengenai saiz zakar mereka. Topik ini adalah dibincangkan dalam pelbagai forum; anda dapat menemui banyak artikel di internet tentang bagaimana untuk meningkatkan saiz zakar dan bagaimana untuk membuatkan zakar menjadi lebih besar. Tetapi, bolehkah anda mempercayai informasi pada laman web tersebut? Di sini kami telah kumpulkan cara yang paling popular untuk meningkatkan saiz zakar, serta maklumat tentang ukuran purata zakar dan saiznya yang normal.

Apa saiz purata zakar?

Panjang purata zakar secara globalnya adalah 13 sentimeter. Bagaimanapun, ia berbeza bergantung kepada sesebuah negara. Di bawah ini adalah panjang purata dalam pelbagai negara:

 • Amerika Syarikat – 13 sm
 • Rusia – 13.2 sm
 • Jepun – 10.9 sm
 • Australia – 13.2 sm
 • Sepanyol – 14 sm
 • Kanada – 14 sm
 • United Kingdom – 14 sm
 • Congo – 18 sm
 • Ecuador – 17.5 sm
 • China – 11 sm
 • India – 10.2 sm
 • Brazil – 15.8 sm
 • Perancis – 16 sm
 • Jerman – 14.5 sm

Saiz zakar yang tepat hampir mustahil untuk diperolehi; dalam suasana makmal, ketepatan ukuran mungkin tidak boleh 100% disebabkan oleh hakikatnya bahawa keadaan tersebut adalah tertekan untuk kaum lelaki. Dengan ukuran peribadi, kaum lelaki sering memperbesar-besarkan saiz mereka, yang mengganggu gambaran sebenar.

Apakah saiz zakar yang normal?

Rasa tidak puas hati kaum lelaki disebabkan oleh saiz zakar mereka adalah semula jadi. Seringkali kaum lelaki menganggap saiz zakar mereka terlalu kecil atau tidak normal, walaupun dalam kebanyakan kesnya, saiz zakar tersebut adalah dalam julat normal.

Saiz zakar yang tersangat kecil tidak akan lebih daripada 8 cm dalam keadaan tegaknya. Fenomena ini disebut sebagai zakar mikro. Puncanya adalah disebabkan oleh kekurangan hormon pertumbuhan dan kekurangan hormon seks lelaki di dalam proses penghasilan intrauterus lelaki.

Untuk merawat masalah zakar mikro, terapi hormon akan digunakan. Doktor juga boleh menasihatkan suatu pembedahan jika terapi hormon tidak membantu.

Apakah saiz zakar yang normal?

Hanya 2% daripada kaum lelaki memiliki zakar mikro. Ia dipercayai bahawa zakar dalam keadaan ereksi adalah 8 sentimeter panjang dan ini adalah saiz normalnya. Namun, sudah tentunya ramai lelaki dan wanita tidak akan bersetuju dengan perkara ini dan itu adalah normal juga. Seseorang itu mempunyai hak untuk mengubah tubuh mereka sepertimana yang mereka suka. Terutama sekarang di mana terdapat pelbagai cara untuk membesarkan zakar.

Sehingga usia berapakah zakar akan membesar dan apakah yang menentukan saiznya?

Secara puratanya, zakar seorang lelaki akan membesar sehingga lelaki itu berusia 20 tahun.

Semasa akil baligh, organ akan mula-mula meningkat dari segi panjangnya, dan kemudian dalam diameter. Kemudian, ia mungkin akan menjadi lebih kecil jika seorang lelaki itu mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat. Saiz zakar dalam keadaan ereksi dipengaruhi oleh keadaan sistem peredaran darah. Jika peredaran darah terganggu, zakar tidak mendapat darah yang mencukupi untuk memenuhi semua ruang pada badan gegua zakar. Oleh sebab itu, ereksi menjadi lemah, dan saiz zakar menjadi lebih kecil daripada yang sepatutnya.

Adalah salah untuk berfikir bahawa zakar akan membesar selepas 20 tahun. Seiring dengan usia, saiznya hanya boleh berkurangan. Terdapat banyak cara untuk mengatasi masalah di ranjang yang berkaitan dengan saiz alat kelamin. Berikut adalah kebaikan dan keburukan bagi setiap kaedah tersebut.

Kaedah untuk membesarkan zakar.

Pembedahan. Disarankan untuk campur tangan pembedahan jika panjang zakar adalah kurang daripada 12 cm semasa dalam keadaan ereksi. Meningkatkan saiz zakar dengan pembedahan seringkali dilakukan dengan bantuan “ligamentotomy”. Doktor akan melintasi ligamen yang menyokong organ kelamin, selepas itu bahagian tersembunyi zakar akan memanjang sekitar 3-4 cm. Selepas operasi, pesakit perlu memakai alat pemanjang. Ia adalah satu alat khas yang akan memanjangkan tisu-tisu bagi organ kelamin.

Kebaikan: Hasil yang agak cepat.

Keburukan: kesakitan selepas pembedahan, komplikasi yang mungkin adalah sehingga hasil yang membawa maut, kos yang tinggi.

Adalah penting untuk mengetahui bahawa “ligamentotomy” tidak meningkatkan saiz zakar dari segi ketebalannya. Untuk ini, prosedur yang sama sekali berbeza digunakan, di mana lemak akan dimasukkan ke dalam zakar di mana ia ditanamkan di bawah kulit, dan ini dipanggil sebagai “lipofilling”.

Kaedah untuk membesarkan zakar.

Pemanjang. Suatu alat yang memanjangkan tisu zakar. Ia memerlukan pemakaian yang lama dan berterusan tanpa mengira modelnya. Adalah disyorkan untuk memakai alat pemanjang itu selama 6 jam sehari selama setengah tahun. Pada awalnya, alat tersebut dimaksudkan untuk digunakan selepas pembedahan, tetapi kini pemanjang tersebut telah dijual untuk digunakan secara berasingan daripada prosedur pembedahan itu tanpa preskripsi.

Kebaikan: lebih murah daripada pembedahan, anda boleh memilih model yang lebih mudah atau kurang mudah.

Keburukan: anda perlu memakai alat tersebut untuk tempoh masa yang lama pada zakar, tidak sesuai untuk seks spontan, banyak ketidakselesaan.

Pam vakum. Digunakan dengan suatu cincin ereksi bagi menghasilkan ereksi. Vakum akan menarik darah ke badan-badan gegua, dan memenuhi saluran organ kelamin. Digunakan sebaik sahaja sebelum seks. Anda boleh meningkatkan zakar sehingga 2-3 sentimeter dengan bantuan pam tersebut. Peningkatan saiz zakar akan berlaku hanya untuk sementara waktu, hasilnya tidak akan kekal dengan anda selama-lamanya.

Kebaikan: ia membantu dengan ereksi yang tidak mencukupi, ia tidak terlalu mahal.

Keburukan: anda perlu sentiasa menggunakan pam itu sebelum seks, penggunaan yang cuai boleh menyebabkan kecederaan.

Muncung pada zakar. Sejenis alat mainan seks, yang dipakai pada zakar yang tegak sebelum seks. Ia mengimbangi kekurangan panjang dan ketebalan. Ia boleh kelihatan dalam bentuk semula jadi atau naga yang bercahaya.

Kebaikan: tidak mahal, sensasi yang menyenangkan untuk wanita.

Keburukan: tidak membesarkan zakar, boleh tergelincir semasa hubungan seks, mengurangkan sensasi bagi seorang lelaki.

“Jelking”. Teknik urutan khas untuk pembesaran zakar. Tisu-tisu zakar akan diurut dan diregangkan dengan tangan. Urutan perlu dilakukan setiap hari, semasa menggunakan pelincir.

Kebaikan. Hampir percuma, tidak ada kontraindikai.

Keburukan: ia memakan masa yang lama, hasil yang tidak jelas. Anda perlu menggunakan pelincir khas, jika tidak zakar anda tidak akan membesar.

Pelincir khas.

Gel dan krim yang merangsang peredaran darah di dalam zakar. Meningkatkan keanjalan tisu. Boleh digunakan secara bersendirian atau sebagai tambahan kepada kaedah pembesaran zakar yang lain. Contoh pelincir seperti itu adalah Titan gel. Pelincir perlu digunakan setiap hari, sambil melakukan urutan seperti “jelqing”. Dalam masa satu bulan, anda boleh meningkatkan zakar dengan kira-kira 5 sentimeter.

Kebaikan: mudah diakses, mudah digunakan, tiada sensasi yang tidak menyenangkan. Titan gel boleh digunakan sebagai pelincir untuk seks. Boleh digabungkan dengan cara lain untuk meningkatkan saiz zakar.

Keburukan: banyak produk tiruan. Pelincir seperti Titan gel hanya boleh didapati di laman web rasmi pengeluar.

titan gel malaysia order now

Kesimpulan

Seseorang itu boleh mengubah tubuh mereka. Ini adalah normal. Tidak ada salahnya untuk membesarkan zakar, selagi proses ini tidak membahayakan kesihatan lelaki. Pilihlah kaedah pembesaran zakar yang selamat dan bergembiralah.

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment