Bagaimana untuk membuatkan seks tidak dapat dilupakan

Seks adalah satu proses semula jadi yang bertujuan bukan sahaja untuk menghasilkan zuriat tetapi juga untuk keseronokan. Inilah sebabnya mengapa sangat penting bagi lelaki dan wanita untuk menikmatinya.

Semua orang perlukan seks. Hari ini, kami akan memberitahu anda bagaimana untuk membuatkan hubungan seks tidak dapat dilupakan bagi kedua-dua pasangan.

Apa yang merosakkan keseronokan

Hubungan seks yang baik yang dilakukan secara tetap membantu anda untuk relaks, membaiki mood anda dan juga mampu menguatkan sistem imun anda. Cinta adalah anti-depresan yang hebat. Walau bagaimanapun, seks hanya bermanfaat apabila kedua-dua pasangan dapat menikmatinya.

Keseronokan anda boleh dihancurkan oleh pelbagai faktor:

Ketidakyakinan

Walaupun biasanya kaum wanita yang lebih kecewa dengan tubuh mereka, namun lelaki juga boleh merasa tidak yakin mungkin kerana berlebihan berat badan atau kerana bulu badan. Mereka amat risaukan tentang saiz zakar mereka, tetapi topik tersebut perlu dijadikan artikel berasingan.

Persekitaran yang tidak sesuai

Sekiranya anda tinggal bersama ibu bapa atau anak-anak anda yang boleh masuk ke dalam bilik tidur pada bila-bila masa, ini mungkin menjadi masalah. Satu lagi contoh ialah apabila hubungan anda baru bermula dan anda menyorok di dalam kereta di tempat letak kereta. Walau apapun, anda mungkin terganggu oleh orang lain atau bunyi bising yang tidak dijangka. Malah suhu di dalam bilik juga boleh merosakkan keseronokan. Sekiranya terlalu panas atau terlalu sejuk, ia boleh menghalang anda daripada berasa relaks.

Apa yang merosakkan keseronokan

Keutamaan berbeza di ranjang

Sebagai contoh, seseorang itu ingin mencuba pelbagai posisi yang pelik tetapi pasangannya takut walaupun untuk mengubah kedudukannya. Sesetengah orang perlu melakukan hubungan seks tiga kali sehari, manakala orang lain pula, dua kali sebulan sudah mencukupi. Kita tidak boleh mengatakan apa yang normal dan apa yang tidak. Tetapi yang pastinya, perbezaan sedemikian akan menghalang kedua-dua pasangan daripada menikmati hubungan seks.

Saiz alat sulit yang tidak sesuai

Saiz alat sulit anda juga memainkan peranan penting. Zakar lelaki boleh menjadi terlalu kecil atau terlalu besar untuk pasangannya. Seseorang wanita itu mungkin berasa sakit… atau tidak berasa apa-apa. Wanita itu mungkin juga mempunyai otot faraj yang lemah sehingga membuatkannya agak mustahil untuk pasangannya menikmati aksi tersebut. Senarai masalah adalah tidak terlalu panjang di sini, namun semua masalah ini masih sangat bermakna.

Sikap pentingkan diri dalam hubungan seks

Kaum lelaki sering dituduh sebagai mementingkan diri sendiri, walaupun ini juga mungkin halnya untuk kaum wanita. Bagi lelaki, adalah lebih mudah untuk mencapai orgasme tanpa pasangannya, inilah sebabnya kenapa lelaki sering kali menumpukan terhadap keseronokan mereka sendiri dan tidak peduli dengan pasangan mereka. Lama-kelamaan, wanita itu tidak akan berasa gembira di ranjang dengan lelaki seperti itu. Dia perlu melancap, mengelakkan seks atau menipu.

Kita boleh membuat spekulasi tentang mengapa seks tidak boleh membawa keseronokan tetapi ia bukan suatu topik menarik untuk dibincangkan. Adalah jelas bahawa anda tidak dapat menyingkirkan kebanyakan daripada masalah sedemikian dengan cepat. Tetapi ada kemungkinan untuk menggunakan tip kami untuk membuatkan hubungan seks tidak dapat dilupakan.

Tips untuk hubungan seks yang baik

Belajar untuk bercakap antara satu sama lain

  •  Adalah penting untuk membincangkan segala-galanya dengan pasangan anda, termasuk perkara yang anda suka dan tidak suka di ranjang. Anda harus bercakap mengenai keutamaan anda tanpa menuduh pasangan anda. Bandingkan dua frasa ini:
  1.  Saya akan jadi gila jika awak tidak tanggalkan stokin awak!
  2.  Saya cukup berasa ghairah jika awak tidak berpakaian.

Tips untuk hubungan seks yang baik

Maksudnya sama di sini – rayuan kepada pasangan untuk menanggalkan stokin kakinya. Tetapi sudah tentunya ada perbezaan.

  •  Beritahu pasangan anda apa yang mengghairahkan anda

Bercakaplah tentang perkara yang menggembirakan anda dan minta pasangan anda melakukan perkara yang sama. Anda boleh bercakap tentang semua perkara yang nakal tetapi jangan berasmara pada hari yang sama. Tangguhkan hubungan asmara selama beberapa hari dan terus menghangatkan satu sama lain.

  •  Beritahu perkara yang baik antara satu sama lain

Kata-kata yang baik membantu untuk relaks dan membawa emosi positif. Puji-pujian perlu sesuai dan itu penting. Anda boleh mengatakan, “Bau awak membuatkan saya marah” tetapi bukan “Makan malam hari ini sangat bagus”.

Luangkan masa untuk cumbu-cumbuan

Selalunya wanita memerlukan lebih banyak masa untuk mencapai orgasme. Walau bagaimanapun, cumbu-cumbuan boleh menyelesaikan masalah ini. Cumbu-cumbuan juga sangat baik untuk lelaki: menangguhkan persetubuhan boleh membuatkan ia lebih menyeronokkan.

Mulakan membelai zon yang kurang terangsang pada pasangan anda terlebih dahulu dan jangan tergesa-gesa membelai alat sulit. Peluklah antara satu sama lain apabila anda masih berpakaian dan simpan penerokaan bahagian yang lebih intim untuk kemudian nanti.

Variasikan hubungan seks anda

Fikirkan beberapa senario. Anda sepatutnya dapat melakukan segala-galanya bermula daripada seks ghairah di atas meja hinggalah kepada maraton 2 jam dalam persekitaran romantis. Cuba turutan yang berlainan semasa cumbu-cumbuan, cuba kedudukan dan lokasi yang berbeza untuk seks. Lakukan apa sahaja yang anda dan pasangan anda berasa selesa.

Pastikan tiada apa yang mengganggu eksperimen anda. Singkirkan masalah seperti ejakulasi pramatang dan disfungsi ereksi jika ia wujud. Terdapat produk yang berkesan yang boleh membantu anda merawat masalah ini, dan kaum lelaki perlu tahu tentangnya. Contohnya, Hammer of Thor, suatu produk yang direka untuk meningkatkan pengeluaran testosteron.

Hormati perasaan masing-masing

Jangan membuatkan pasangan anda melakukan perkara-perkara yang tidak menyenangkan untuknya. Anda juga tidak perlu melakukan sesuatu yang tidak dapat diterima dengan baik oleh anda. Keinginan anda untuk memberi keseronokan kepada pasangan anda hanya berbaloi untuk dipuji tetapi jika anda tidak menikmatinya sendiri, maka tiada siapa yang akan berasa gembira.

Seks adalah satu proses semula jadi, tetapi ia memerlukan pengetahuan dan kemahiran tertentu. Anda perlu belajar untuk mengamalkan seks supaya ia boleh terus membawa anda kegembiraan dan kebahagiaan selama bertahun-tahun yang akan datang.

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment