Adakah ALAT KEMALUAN anda terbantut lagi ketot?

ada masa ini, terdapat hanya segelintir orang sahaja yang mengaku bahawa alat kemaluan mereka adalah bersaiz agak kecil berbandingkan dengan lelaki-lelaki lain. Dan hanya beberapa lelaki sahaja yang mempunyai kulit tebal untuk pergi jumpa ke doktor untuk hal ini. Shamloul R dari Department of Andrology and Sexology, Cairo University Hospital, Cairo, Egypt telah mengkaji 92 sukarelawan yang mempunyai masalah alat kemaluan kecil. Saiz alat kemaluan mereka diukur, dan jika saiz mereka ketika lembut adalah 4 sm (1.57 inci) dan 7 sm (2.76 inci) atau lebih, maka ia dikira sebagai normal. Kaji selidik ini menunjukkan bahawa tiada lelaki yang betul-betul mempunyai saiz alat kemaluan yang kecil. Hanya mereka sahaja yang memikirkan saiz mereka adalah kecil berbandingkan dengan saiz lelaki lain.

NORMAL DIANGGAP PENDEK

Dr David Delvin pakar perancang keluarga dan Christine Webber pakar psikoterapi mempeljari bahawa ramai lelaki mempunyai impian alat kemaluan mereka lebih besar dan panjang daripada apa yang mereka telah dianugerahi. Ahli-ahli pakar ini sering mendapat e-mel tentang hal ehwal alat kemaluan yang (dianggap) terlalu kecil. Ramai pihak ketiga yang telah menggunakan fenomena ini sebagai taktik perniagaan dan memasarkan produk-produk untuk membantu para lelaki mempunyai alat kemaluan impian mereka. Padahal dalam realiti, hanya pembedahan sahaja yang benar-benar boleh mengubah fakta alat kemaluan tersebut.

Kedua-kedua jantina harus menjadi sedikit lebih sensitif apabila mereka ingin berbincang tentang hal ini Ia telah dijumpai oleh pakar-pakar bahawa beberapa kes mati pucuk timbul selepas mendengar teguran bagaikan sindiran tentang alat kemaluan mereka. Seperti yang dikatakan sebelum ini, ramai lelaki yang bersangkakan dan mempercayai bahawa saiz alat kemaluan mereka bawah purata lelaki-lelaki lain.

zakar size

IA HANYA KELIHATAN LEBIH PENDEK

Selain itu, para pakar juga menjumpai sumber kepada mengapa lelaki bersangka alat kemaluan mereka lebih kecil – ini adalah kerana mereka melihat alat kemaluan mereka daripada arah pandangan yang membuatkan ia kelihatan lebih ketot daripada ketinggian sebenarnya. Arah pandangan anda melihat alat kemaluan anda (daripada atas) membuatkan ilusi tersebut. Manakala apabila sedang melihat alat kemaluan orang lain, ilusi tersebut tidak berlaku, jadi anda akan memikirkan bahawa mereka mempunyai alat kemaluan yang lebih baik dalam semua segi dan bentuk daripada anda. Sesiapapun yang membuat bandingan seperti ini akan membuat mereka rasa mempunyai alat kemaluan yang kurang kadarnya. Dalam apa-apa agama pun, ia membincangkan bahawa memandang kepada alat kemaluan orang lain adalah salah, walau bagaimanapun hal ini memberi impak kepada kesihatan mental dan fikizal manusia.

titan gel malaysia

SAIZ BIASA APABILA LEMBUT

Apabila lembut, alat kemaluan lelaki adalah 8.5 sm (3 inci) dan 10.5 sm (4 inci) dari hujung ke pangkal. Ukuran purata alat kemaluan lelaki yang lembut adalah 9.5 sm (3.75 inci). Tetapi ini semuanya tidak membawa apa-apa makna. Terdapat banyak sebab lain yang boleh membuat alat kemaluan mengecil sebanyak 2 inci atau lebih buat sesuatu masa, sebagai contoh, cuaca sejuk atau apabila berenang.

Memang benar, terdapat lelaki yang dianugerahkan dengan alat kemaluan yang memang bersaiz lebih daripada sederhana dan terdapat juga lelaki yang mempunyai alat kemaluan yang bersaiz ‘comel’. Ia adalah perkara biasa; sesetengah lelaki mempunyai kaki yang besar, manakala ada pula yang bukan. Walau bagaimanapun, saiz alat kemaluan tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan kelelakian seseorang. Ramai juga yang berfikiran bahawa seseorang yang tinggi mempunyai alat kemaluan yang sepadan dengan saiz badan mereka, tetapi ia tidak benar. Pengkaji terkemuka Masters and Johnson telah mengukur alat kemaluan 300 lelaki. Ukuran paling panjang adalah 14 sm (5.5 inci) ketika lembut dan ia adalah seorang lelaki kurus dengan ketinggian 5 kaki 7 inci (170 sm). Alat kemaluan paling pendek pula adalah seorang lelaki yang badan gagah, ketinggian pada 5 kaki 11 inci (180 sm) dan alat kemaluannya ketika lembut adalah 6 sm (2.25 inci). Perlu juga dicatat bahawa saiz alat kemaluan dan bangsa tidak mempunyai kaitan.

zakar

SAIZ BIASA APABILA PENIS

Memang benar bahawa apabila lembut, saiz alat kemaluan adalah berbeza-beza, tetapi apabila ia gersang dan keras, semua alat kemaluan mempunyai saiz purata yang hampir sama. Alat kemaluan lelaki yang kurang saiznya apabila lembut meningkat 100% sebanyak 2 kali ganda apabila gersang, manakala lelaku yang mempunyai alat kemaluan ketika lembut mengalami hanya 75% peningkatan saiz. Ini bermaksudkan saiz 15 sm (6 inci) dan 18 sm (7 inci) apabila gersang, seterusnya membuat purata kepanjangan alat kemluan lelaki adalah 16.5 sm (6.5 inci). Secara simpulannya, sekarang anda sudah pelajari bahawa sesiapapun yang mempunyai alat kemaluan yang bersaiz bawah sederhana sebenarnya mempunyai pelbagai manfaat dalaman yang membuatkan alat kemaluannya bersaiz sama apabila gersang dibandingkan dengan mereka yang mempunyai alat kemaluan yang bersaiz lebih daripada sederhana.

WANITA DAN ZAKAR BESAR

Para lelaki sering melupakan maklumat tentang alat kemaluan wanita yang tidak mengira apa saiz alat kemaluan seseorang lelaki, kerana ia boleh menyesuaikan dirinya kepada apa-apa saiz. Alat kemaluan wanita yang tidak lagi mengalami kehamilan mempunyai dalam sebanyak 7.5sm (3 inci) apabila dia tidak ghairah. Manakala mereka yang sudah melahirkan anak pula mempunyai saiz dalam yang berbeza. Jika dia sedang ghairah, alat kemaluannya punyai saiz dalam yang lebih tinggi, iaitu 10 sm (4 inci). Ini bermakna apa juga saiz alat kemaluan lelaki boleh mengisi ruangan dalam seseorang wanita; tetapi ia adalah berbeza sedikit bagi mereka yang mempunyai saiz alat kemaluan yang kurang daripada 4 inci apabila sedang gersang. Mungkin anda tertanya-tanya sekarang, bagaimana alat kemaluan saiz 6 inci boleh masuk seseorang wanita? Seperti yang dikatakan tadi, alat kemaluan wanita menyesuaikan diri sendiri kepada alat kemaluan lelaki, tidak mengirakan saiz. Apa pula dengan 8 inci? Para lelaki masih boleh masuk dirinya kepada wanita, asalkan dia menyediakan alat kemaluan wanita tersebut untuk menjadi ghairah dengan sepenuhnya. Jika dibuat dengan betul, alat kemaluan wanita akan membuang ruang sebanyak 150% ke 200% untuk alat kemaluan lelaki. Anugerah Tuhan dengan sebenarnya, dan kami patut berterima kasih dengan apa yang dianugerahkan, dan bukan menyesali dan mahukan yang lain.

order titan gel in malaysia

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment