18 teknik terbaik bagi meningkatkan tempoh persetubuhan untuk lelaki

Topik ini mungkin agar sukar bagi sesetengah orang, tetapi ia masih perlu untuk dibincangkan. Hari ini kita akan mempertimbangkan secara terperinci tentang bagaimana untuk meningkatkan tempoh hubungan seks untuk lelaki.
Jika lebih daripada separuh daripada hubungan seksual anda berakhir dengan ejakulasi sebelum pasangan anda berasa puas, maka adalah berbaloi untuk mempertimbangkan penyelesaian kepada masalah ini.

Berapa peratuskah lelaki yang menderita akibat masalah ini?

Statistik menunjukkan bahawa ejakulasi pramatang adalah salah satu masalah yang paling biasa di kalangan pasangan. Menurut angka:
Antara 20-40% lelaki mengalami ejakulasi pramatang.
75% lelaki ingin bertahan lebih lama di ranjang.

Berapa lamakah seorang lelaki biasa boleh bertahan di ranjang?

Statistik

Masa purata persetubuhan ditakrifkan sebagai jumlah masa daripada kemasukan zakar ke masa ejakulasi, tidak termasuk belaian awal.

 •  Tempoh seks adalah berbeza-beza bergantung kepada sumbernya. Setakat ini, yang paling tepat ialah tinjauan pada tahun 2017, yang melibatkan 500 pasangan di seluruh dunia. Hasilnya adalah di antara 33 saat hingga 44 minit. Ternyata masa purata adalah kira-kira 5.4 minit.
 •  Sesiapapun boleh mendapatkan hasil sebegini. Dari masa ke semasa, 75% lelaki akan ejakulasi seawal 2 minit selepas kemasukan zakar.

Berapa banyak masa yang anda benar-benar perlukan?
Adalah dipercayai bahawa wanita memerlukan sekurang-kurangnya 20-30 minit untuk mendapatkan kepuasan sepenuhnya. Namun, ia tidak begitu jelas. Ia bergantung pada pelbagai faktor, termasuk kemahiran si kekasih dan mood wanita, 2 minit mungkin sudah mencukupi.
Keupayaan untuk memberikan keseronokan kepada seorang wanita pada setiap kalinya tidak mungkin berlebihan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk mempunyai kawalan ke atas tubuh sendiri.

Sebaik-baiknya, seorang lelaki akan dapat mengawal kemampuan dan sensasinya bergantung kepada keadaan. Dalam erti kata lain, beliau mampu melakukan kedua-dua seks yang cepat dan yang tahan lama.
Ia akan benar-benar menjadi masalah

 • Apabila ejakulasi berlaku kurang dari 2 minit.
 • Apabila wanita masih tidak berasa puas.
 • Apabila pasangan tidak dapat mengawal badannya, yang akan mengakibatkan masalah dalam hubungan.

 

 

Sebab-sebab

 • masalah neurosis dan tekanan dalam kehidupan seharian;
 • prasangka dan kepercayaan bahawa “seks adalah tidak bermoral dan kotor”;
 • berpantang lama daripada seks;
 • libido menurun;
 • hubungan baru;
 • ketegangan atau pertengkaran dalam hubungan;
 • keinginan seseorang terhalang sejak usia muda;
 • sensitiviti zakar semakin meningkat;
 • takut gagal atau mengecewakan pasangan anda;
 • trauma pada bahagian tulang belakang;
 • gaya hidup yang tidak aktif;
 • merokok;
 • penyalahgunaan alkohol.

Sekarang mari kita analisa 19 tips terbaik bagi meningkatkan tempoh persetubuhan.

18 teknik bagi menyelesaikan masalah

1. Tumpukan lebih perhatian pada cumbu-cumbuan

Siapa kata bahawa seks adalah sekadar memasukkan zakar ke dalam faraj? Membelai gadis tersebut dan memberi tumpuan kepada anggota badannya yang lain akan membantu si dia untuk berasa lebih seronok. Libatkan semua anggota badan wanita tersebut, sentuhlah dia di mana-mana tempat. Dia akan berterima kasih pada anda.

Sudah tentunya, zon-zon yang mudah dirangsang adalah bersifat individu. Apa yang disukai seorang gadis, mungkin akan kurang disenangi oleh gadis lain.
Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan yang lebih spesifik, pakar seksologi memberikan senarai berikut:

 • bibir
 • leher
 • paha dan punggung
 • bahagian belakang
 • dada
 • organ-organ seksual

Apa yang anda lakukan dengan ini adalah terpulang kepada anda dan kemampuan anda, tetapi anda juga boleh bertanyakan pada pasangan anda tentang apakah keinginan mereka.
Jika anda benar-benar dapat mengghairahkan seorang gadis dengan memberi tumpuan kepada anggota badannya yang lain, penetrasi selama dua minit mungkin sudah mencukupi buatnya. Tetapi masih ada cara untuk benar-benar meningkatkan tempoh seks.

2. Latihan Kegel

Melatih otot Kegel dengan bantuan senaman khas akan dapat menyelesaikan pelbagai masalah keintiman. Ia juga membantu anda untuk mendapatkan kawalan ke atas tubuh anda dan meningkatkan tempoh seks. Otot Kegel bertanggungjawab untuk pembuangan air kecil dan anda boleh melatihnya dengan menambah ketegangan dan pengenduran semasa anda sedang membuang air kecil. Setiap kali anda pergi ke tandas, berlatihlah untuk berhenti dan menyambung semula aliran air kencing.

3. Jaga pernafasan anda

Mengawal pernafasan anda dengan betul akan membantu anda untuk bertahan lebih lama di atas katil. Tarik nafas panjang, kira-kira dua kali ganda daripada kebiasaan, berhenti sejenak, dan kemudian hembus nafas. Jika anda mengawal pernafasan anda, anda tidak akan ejakulasi terlalu cepat.

4. Berhenti dan Tunggu

Apabila anda berasakan yang anda akan mencapai titik klimaks, anda perlu berhenti dan menunggu perasaan itu berlalu. Ini akan membolehkan anda untuk meneruskannya. Jika perasaan itu tidak hilang, maka anda mungkin perlu meninggalkan pasangan anda sekejap dan menunggu

 

5. Bergilir-gilir antara tujahan pendek dan mendalam

Kaedah ini bermaksud bergilir-gilir di antara tujahan pendek dan cepat dan tujahan perlahan dan mendalam. Urutannya boleh berbeza. Contohnya, anda boleh melakukan satu tujahan perlahan dan mendalam, kemudian empat tujahan pendek dan cepat. Seterusnya 2 mendalam dan 3 pendek dan sebagainya.

6. Teknik untuk meregangkan testikel

Reflek semula jadi kita akan menyebabkan testikel untuk tertarik lebih dekat pada badan sebelum ejakulasi. Anda boleh menipu badan anda dengan menariknya jauh daripada badan anda dengan kekuatan sederhana. Jangan memegang testikel tersebut dengan kuat. Hanya pegangnya dari atas dan perlahan-lahan menariknya ke bawah.

7. 1000 teknik pergeseran

Sebelum melakukan hubungan seks, tentukan bahawa anda akan membuat 1000 geseran sebelum anda selesai. Jika anda berasakan bahawa anda tidak boleh menahan diri, maka pastikan anda mengira berapa banyak yang telah anda lakukan. Sekiranya anda perlu, berhenti dan tunggu perasaan itu reda sambil menumpukan perhatian terhadap badan pasangan anda. Apabila perasaan itu telah berlalu, anda boleh teruskan.

8. Lakukan seks kali kedua

Sekiranya anda mempunyai kekuatan dan masa untuk berbuat demikian, lakukan seks untuk kali kedua. Seks kali kedua biasanya akan lebih lama daripada yang pertama jadi adalah berbaloi untuk menggunakan cara ini untuk kelebihan anda.

9. Pilih posisi yang kurang memberi ketegangan pada badan

Mengetatkan abdomen atau punggung semasa hubungan seks akan membantu mempercepatkan ejakulasi. Cuba tenangkan badan sepenuhnya, terutamanya di bahagian pelvik, abdomen, dan juga tangan. Tubuh akan kurang menegang dalam posisi berikut: wanita di atas, berbaring sisi, dan di atas lutut dan siku

10. Pelbagai ubat-ubatan

Secara kelaziman, ejakulasi pramatang akan dirawat dengan ubat-ubatan antidepresan. Rawatan ubat-ubatan tersebut harus diberikan oleh pakar urologi selepas melakukan beberapa siri ujian. Dengan merawat sendiri, pesakit berisiko mengalami kesan sampingan yang tidak menyenangkan, termasuk kelemahan ereksi. Satu lagi pilihan rawatan yang lain adalah dengan bantuan suplemen makanan semula jadi, seperti Hammer of Thor. Remedi ini dapat meningkatkan keseluruhan fungsi seksual seseorang itu, termasuk memanjangkan hubungan seksual.

hammer of thor membeli

11. Jangan melihat pada tubuh wanita anda

Lelaki suka melihat gadis mereka ketika mereka sedang melakukan hubungan seks. Namun demikian, imej ini akan meningkatkan keghairahan anda, menjadikannya sukar untuk mengawal seks anda. Oleh itu, jangan pandang, atau tutup mata anda, atau jangan merenung langsung.

12. Alihkan fikiran anda ke topik luaran

Fikirkan perkara-perkara lain yang tidak berkaitan dengan seks, tetapi berhati-hatilah agar tidak keterlaluan kerana secara tidak sengaja ia mungkin akan menyebabkan anda kehilangan ereksi anda.

13. Pastikan pergi ke gim

Gaya hidup yang tidak aktif adalah musuh kepada seks yang nikmat. Lakukan yoga, berjoging, lakukan bangkit tubi yang biasa dan pelbagai latihan lain di gim.

14. Makanan berkhasiat

• Telur puyuh (asid amino dan vitamin);
• Ikan putih tanpa lemak (protein dan fosforus);
• Brokoli, kubis, pasli (vitamin C dan zink);
• Kiwi dan buah-buahan sitrus (vitamin C).
Tinggalkan makanan berlemak dan minuman beralkohol. Pemakanan yang betul menyumbang kepada peningkatan dalam tempoh hubungan seksual dan ketahanan yang sesuai di atas katil.

15. Perubatan tradisional

Anda boleh mencuba beberapa remedi tradisional berikut:
• rebusan daripada kulit kayu oak;
• dedaun dan raspberi;
• menghirup asap minyak gandum;
• infusi bunga daripada bunga jagung.

16. Gunakan produk seks yang selamat

Jangan lupa tentang kondom. Sesetengahnya mempunyai anestetik di bahagian dalamnya yang boleh melambatkan orgasme. Selain itu, beberapa kondom juga mempunyai lapisan yang tebal.

17. Mempunyai hubungan yang stabil

Kerap bertukar-tukar pasangan di tempat tidur akan menyebabkan tekanan yang berpanjangan dan tidak perlu. Dengan pasangan yang tetap, adalah lebih mudah untuk membincangkan masalah yang rumit dan mencari jalan penyelesaian daripada situasi itu bersama-sama.

18. Campur tangan pembedahan

Walaupun ia merupakan usaha terakhir, namun ia juga merupakan satu pilihan. Tujuan pembedahan ini adalah untuk membuang sebahagian saraf pada glans (“kepala”) zakar, yang akan mengakibatkan pengurangan sensitiviti.

NASIHAT KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment